Onze fotovereniging is opgericht in augustus 1980 door een groep enthousiaste liefhebbers van de fotografie met als doelstelling meerdere fotografen bij elkaar te brengen om onderlinge kennis en ervaringen uit te wisselen.

Fotografie is bewust kiezen voor een onderwerp, het innemen van een creatief camerastandpunt, en het toepassen van specifieke technieken, rekening houdend met de lichtomstandigheden van dat moment.
Kortom het is een hele kunst om goede foto’s te maken.

Wij presenteren onze leden een gevarieerd programma met onder andere fotobesprekingen, lezingen, workshops, foto excursies, etc.
Het programma wordt afgestemd op de behoefte en vraag van alle leden.
We komen eens per 14 dagen bij elkaar op de dinsdagavond in het gebouw van SCC De Amazone, Mathilde Wibautstraat 22 te Hoofddorp.
Enkele malen per jaar zijn er op (nader te bepalen) avonden, zogenaamde verdiepingsavonden.
Hierbij kan gedacht worden aan specifieke opdrachten of theorie met als doel om meer bekwaam te worden in de fotografie.

Wij zijn aangesloten bij de Fotobond regio Kennemerland. Hierdoor kunnen we als vereniging deelnemen aan regio en/of landelijke activiteiten zoals rayonavonden van de fotobond (BNAV) en diverse werkgroepen. 

AFV Objectief is een vereniging voor fotografen die al enige tijd fotograferen en hun camera weten te gebruiken en de belichtingsdriehoek weten toe te passen.
Nieuwe leden kunnen rekenen op begeleiding binnen de vereniging.
Wil je met ons kennismaken, dat kan! Jong of oud, man of vrouw, het maakt ons niet uit, zolang er een passie is voor het fotograferen.
Om e.e.a. overzichtelijk te houden willen we onze fotoclub niet groter laten groeien dan 30 leden (momenteel 28).
Als we de 30 bereikt hebben, voeren we een (tijdelijke) ledenstop in. Je kunt je dan nog steeds aanmelden, maar dan plaatsen we je op de wachtlijst.

De website en de facebookpagina zijn, behalve voor het verstrekken van informatie over de club, vooral bedoeld als een platform voor het fotografische talent van de vereniging. 
Beide mediaplatformen worden aangepast met courante informatie en fotoresultaten van bijvoorbeeld de club- en rayonwedstrijden.

Inlichtingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het webformulier.

Clubavond: dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

Locatie van de clubavonden: SCC Amazone, Mathilde Wibautstraat 22, 2135 MC Hoofddorp. Telefoon 023-5628840.